bb22

Det er ubestrideligt et livsvilkår at vi alle en dag skal dø, sådan er det bare. Mange møder døden første gang når en bedsteforælder går bort. Det kan være trist, og måske også voldsomt, men samtidig er det også der vi ser vores egne forældre reagerer på at miste en mor eller en far. Det er ikke før vi selv en dag står i den situation at vi for alvor ved hvad vi har lært.

Det betyder også at vi har vidt forskellige udgangspunkter for at behandler vores sov og for at handle i vores sorg. Hvis du oplever at det tager meget hårdt på dig, så er det vigtigt at du rækker ud efter hjælp. Du skal ikke være bange for at bede resten af familien om støtte i en svær tid, og ofte vil de hellere end gerne hjælpe dig.

Det sker desværre for nogle at de ikke har nogen at støtte sig op ad når der sker et dødsfald. Det kan blive en usædvanlig stresset situation både at skulle håndtere det praktiske forbundet med et dødsfald og samtidig skulle håndtere sin egen sorg.

Derfor er det vigtigt at man får hjælp fra professionelle der kender til det praktiske, og at man får slappet af og håndteret sinde følelser.

Husinspektør

Lad professionelle tage sig af det efterladte bo

Det kan være overvældende alle de ting som man skal tage sig af, især hvis man står alene med det som pårørende. Naturligvis skal man have styr på begravelsen, og alt det praktiske som er forbundet hermed, men hvis man er den eneste efterkommer, så kan man også pludseligt stå med et dødsbo. Og hvad gør man lige med et sådan?

Hjælp til dødsbo er essentielt i sådan en situation. Professionelle mennesker ved præcis hvordan man skal tage sig af en sådan situation og de gør det med omsorg.

Meditation ved vandet

Dyrk yoga for at slappe af

Følelserne kan nogle gerne virke helt kvælende. Specielt hvis man render rundt og skal tage sig af alt muligt praktisk, kan det virke som om man slet ikke har tid til at mærke efter hvordan man har det.

Derfor er det vigtigt at man tager sig tid til at slappe af. Der skal være plads til at man tænker over det der er sket, og det er også vigtigt at man får motioneret en smule. Yoga er rigtig godt til både afslapning og let motion, og du behøver ikke så meget udstyr, se her.