bb22

Vidste du at dit selvværd kan påvirke din sundhed? Hvis man har et godt selvværd, kan man opleve mere overskud i hverdagen, hvilket også ofte fører til de rigtige valg i kosten. Modsat kan man opleve deprimerende tanker og humørsvingninger, ved dårligt selvværd. Naturligvis er der underliggende faktorer der spiller ind, men det hele er knyttet sammen. Men du skal huske på, at dit selvværd faktisk meget let kan styres positivt. Du kan for eksempel style og sætte håret med hårvoks.

Frisoer

Prioriter dit helbred

Mange oplever at have dårligt selvværd i forbindelse med deres krop. Mange unge oplever et stort pres på grund af idealbilleder fra sociale medier. Kæmper du selv med selvværdet på grund af din kropsopfattelse, så kan det være du skal starte med at leve sundere. Du behøver ikke nødvendigvis at starte det helt store vægttab, men du kan starte med at spise sundere og få pulsen op oftere.

Det kan have stor betydning hvis du skærer sukker fra, da sukker er med til at sætte blodsukkeret i ubalance, hvilket resulterer i humørsvingninger. Og du skal ikke lytte til de negative følelser, da de er fremprovokeret af sukker.

Det er også vigtigt at dyrke motion jævnligt. Motion er med til at udløse dopamin og adrenalin i hjernen, hvilket er belønning for hjernen. Det er derfor man altid har det godt med sig selv, når man har trænet. Hvis du dyrker den følelse på jævnlig basis, vil du opleve at få mere overskud og bedre selvværd.

Sæt fokus på styling og positive tanker

Der findes også normalvægtige som har dårligt selvværd, på grund af deres udseende. Dette kan også løses. Først og fremmest skal du stoppe med de negative tanker og begynde at sige mindst én positiv ting til dig selv hver dag. Det kan virke fjollet, men du kan med fordel stille dig foran et spejl og træne positive tanker. Langsomt vil du opleve at det har en effekt.

Du kan også vælge at gøre noget godt for dig selv. Hvis du forkæler dig selv med nyt tøj og nyt hår, så vil du opleve at en lille forandring, kan gøre en stor forskel. Du kan blandt andet kontakte en frisør Viby J, og få inspiration til hvordan du kan pifte din stil op. 

Depression

Dårligt selvværd kan føre til psykiske lidelser

Hvis du ikke finder ud af hvad der er skyld i dit dårlige selvværd, og gør noget ved det, så kan det i sidste ende få alvorlige konsekvenser. Har du lavt selvværd, kan det være svært at sige fra, når presset melder sig. Det kan være fra arbejde eller det sociale liv. Hvis du ikke siger fra, når du har brug for det, kan du blive overbelastet, hvilket kan føre til stress.

Depression kan også være en følgevirkning af dårligt selvværd. Hvis man lader sig overmande af de negative tanker, kan man ende i en dårlig spiral, hvilket i sidste ende fører til en depression.  Derfor er det vigtigt at du fokuserer på at bevare det gode selvværd.