bb22

Udrensningskur, detox, afgiftning – kært barn har mange navne. Der findes i dag flere forurenende stoffer og tilsætningsstoffer, end vores krop nødvendigvis kan finde ud af at udskille af sig selv. Stofferne kan både findes i vand, i mad og i luften, og du kan vanskeligt komme udenom dem. Derfor kan det være en god idé fra tid til anden at tage en udrensningskur, så du får afgiftet kroppen.

Hvad er detox?

Kroppen foretager selv løbende en udrensning, og lever du en sund og aktiv livsstil, vil du sjældent møde problemer. Hvis du regelmæssigt belaster kroppen med alkohol og usund mad, vil de basale funktioner i kroppen fungere markant langsommere. Dermed kan affaldsstoffer hobe sig op, og du kan opleve en hormonel ubalance, træthed, hudproblemer og fordøjelsesproblemer.

En udrensningskur handler derfor om at rense kroppen og få de skadelige stoffer ud. Detoxing er dog ikke en mirakelkur, og du skal altid være god ved din krop. Det nytter ikke noget at leve usundt, drikke alkohol og ryge cigaretter for så at tage en detox kur hver anden måned. Din lever vil komme på overarbejde, og det er ikke sundt. Sørg derfor for generelt at leve sundt og suppler med en udrensningskur en gang imellem. 

Vand

Hvordan gør du?

Vælg en kur, du skal følge slavisk – det er nemmest. Der findes et overvældende udvalg af udrensningskure, og det kan være uoverskueligt at skabe overblik over dem alle. Nogle lover vægttab, mens andre har som primært fokus at få de skadelige stoffer ud af kroppen. Nogle er langvarige, andre er korte. Du skal vælge den kur, som du mener, at du vil kunne overholde hele perioden ud. Det ved du bedst selv.

Kurene kan være en smule dyre, men det hele værd. Har du svært ved at finansiere detox kuren, kan du læse mere om finansiering af den her.

Generelle retningslinjer og råd, når du detoxer

  • Drik masser af vand.
  • Grøntsager og frugt skal være din primære madkilde.
  • Undgå helt alkohol, fastfood, sukker og koffein.
  • Sørg for at træne og være aktiv – og sved gerne én gang om dagen.

Detox

 

Er der bivirkninger ved detox?

Hvis du ikke normalt lever meget sundt og aktivt, skal din krop vænne sig til afgiftningen. Det er ikke usædvanligt at føle sig træt, uoplagt og få hovedpine. Giv din krop god tid til at tilpasse sig – den arbejder hårdt på at slippe af med giftstofferne, og dit fordøjelsessystem er også i forandring. 

Ting tager tid, og du må ikke forvente forandringer på førstedagen – det skal nok komme.

God udrensning.