bb22

Har du hund, så er du sundere end dem, der ikke har. Du får rørt dig dagligt, og du får frisk luft. De daglige gåture, som en hund kræver, har en rigtig god effekt på dit helbred. Det er ikke uden grund, når man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Der er nemlig mange grunde til det, og en af dem er, at hunde holder os sunde.

Hvis du allerede har hunden, så skal der ikke meget mere til, for at du kan få din daglige motion sammen med den. Du skal bruge en smule udstyr, og så skal du træne din hund.

Udstyr

Du har brug for lidt udstyr, når du skal lufte hund. Den skal have en sele eller et halsbånd på. Giv den fx et Hunter halsbånd på. I halsbåndet kan du sætte det hundetegn, som er lovpligtigt at have på sin hund. Du kan også sætte din snor i halsbåndet. Foretrækker du sele, kan det være smart, at din hund også har et halsbånd på, så den altid har hundetegnet på.

hund

Halsbånd og snor er de to dyreste stykker udstyr, du skal bruge for at lufte hund. De to billige er godbidder og poser. Du kan godt bruge nogle billige godbidder eller madrester, og poserne kan være almindelige affaldsposer.

Træn din hund

Når du har hund og udstyr, så mangler du bare lidt træning. Du vil blive glad for, at du har lært din hund at gå nogenlunde pænt. Det gør gåturen meget mere udholdelig. Hvis du lader din hund trække og skabe sig, så vil gåturene ikke være hyggelige. Det vil resultere i, at du dropper dem, og så får ingen af jer motion.

Du kan få hjælp til at træne din hund mange steder. Du kan finde hundetræning i nærheden af, hvor du bor. Så kan du tage til træning fx en gang om ugen og få nogle øvelser og nogle gode råd. Du kan også finde digital træning online, som foregår på din computer. Det kan altså være hvor og hvornår det passer dig.

Få masser af motion

Nu har du hund, udstyr og træning, og du er klar til at gå en masse ture med din bedste ven. Gå gerne flere ture hver dag. En lille morgentur er god at starte dagen på. Den kan godt være den samme rute hver dag.

Senere på dagen kan du gå en længere tur, og du kan variere, hvor du går. Beslut dig, før du tager af sted, beslut det ude på turen, eller lad hunden bestemme, hvilken retning I skal gå i. Det gør ikke noget. Så længe du lufter hund, bruger du din krop. Når du bruger din krop, holder du dig sund.