bb22

De fleste mennesker ønsker at leve et langt liv, hvor de er sunde og raske hele vejen igennem. Det er ikke altid det går sådan, men der er faktisk noget du selv kan være med til at gøre, for at fremme sundhed og et langt liv. Læs med nedenfor og bliv klogere på hvordan du igennem motion, sund kost og pleje af velvære kan finde genvejen til netop et langt og sundt liv. Nedenstående råd er med til at forebygge livsstilssygdomme af forskellig karakter og derfor øge dine muligheder for et langt og sundt liv.

Dyrk masser af motion

Der er mange gode grunde til hvorfor motion er vigtigt for kroppen. Rent fysisk er det med til at holde dig i form og forbrænde kalorier, samt opbygge dine muskler. Herudover kan det være med til at forbygge hjerte- karsygdomme især når pulsen øges og der er tale om høj intensitets træning. Foruden dette er motion med til at gøre dig glad. Når du motionerer, frigiver hjernen lykkestoffet endorfiner, hvilket er med til at modvirke både stress og depressive tanker.

For at få noget ud at motionen på den lange bane, må du være vedholdende i din træning. Træn kontinuerligt og flere gange om ugen og bliv ved med det livet igennem. Den nemmeste både at motivere sig selv på, er at finde en sportsgren man kan lide at dyrke. Du kan med fordel skifte i sportsgrene eller dyrke flere på en gang for styrkelse af forskellige muskelgrupper. Herudover kan du træne alene eller sammen med andre, alt efter hvad du har det bedst med.

Spis sund kost

Det du spiser, er ligeledes vigtigt for din sundhed. Du har måske hørt udtrykket ”du bliver hvad du spiser”? Og der er noget om snakken. Undgå at spise flere kalorier end du forbrænder og spis masser af frugt og grønt og undgå det umættede fedt. Ligeledes har mave- tarmsystemet bedst af kerner og rugmel fremfor hvidt brød. Men hold kulhydraterne til et minimum. Den sunde kost vil pleje din krop og gøre den modstandsdygtig. Sørg ligeledes for at få den rette mængde af vitaminer og mineraler og suppler evt. med vitamintilskud, hvis du ikke får nok.

Husk at pleje dit velvære

Masser af motion og sund kost skal inddrages i din hverdag, men alt med måde. Du skal også huske at leve livet og du skal huske at pleje dit velvære. Dette er mindst lige så vigtigt som kost og motion og alle tre råd skal ses i en sammenhæng, hvor hver faktor supplerer hinanden og den ene ikke kan udelukkes fremfor den anden. Gå i haven hvis det er det du kan lide, og vent ikke på at livet skal begynde. Hvis du ikke vil vente på at den nyplantede hæk gror op så bestil en færdighæk på https://faerdighæk.dk/. Pleje af velvære indebærer i bund og grund at få tilstrækkeligt med søvn og undgå stress. Herudover indebærer det at gøre de ting for dig selv der føltes rart. Det kan være at få en massage, at være sammen med familie og venner eller noget helt andet.

liv