bb22

Vil du holde dig i form og holde sundheden i top, skal du bevæge dig hver dag. Din krop har brug for daglig motion for at holde sig frisk, sund og stærk. Daglig motion forbedrer også dit humør og din søvn. Med en hund kan du få en makker at motionere med, og den kan hvile sig i sin hundeseng, imens du hviler i din seng.

Nogle dage kan det være svært at tage sig sammen. Men det er vigtigt at lave noget hver dag, og jo flere gange du finder en undskyldning for at lade være, jo nemmere bliver det at undskylde næste gang – og næste gang.

Hundetyper

En motionspartner

Det kan give lidt ekstra motivation og et lille skub, hvis du har en motionspartner. Du kan lave en aftale med naboen, men du kan også anskaffe dig en hund. En hund kan få dig ud hver dag på mindst én gåtur. Bagefter kan den hvile sig i sin hundeseng.

At du får et lille skub til at komme ud hver dag, skal ikke være den eneste grund til, at du anskaffer dig en hund. Det er noget, der skal tænkes godt igennem. Der er meget arbejde ved at have et firbenet væsen i sit hjem. Til gengæld giver en hund dig sundhed, selskab og meget mere.

Mange typer

Vil du anskaffe dig en hund, så skal du overveje, hvilken type hund det skal være. Nogle af dem kan klare længere gåture end andre. Vil du gå lange ture og måske endda løbe med din hund, så skal du vælge en hundetype, der er bygget til det.

De helt små hunde kan ikke gå og løbe så langt, fordi de er små. De helt store hunde kan heller ikke, fordi de har så mange kilo at bære rundt på, og deres ben bliver ømme. Så en god firbenet motionspartner har middel størrelse.

Hundeseng

Husk hvile

Den daglige motion er vigtig, men daglig hvile er også vigtig. Det gælder både for dig og din hund. Hunde har faktisk brug for mere søvn end mennesker, så du bør sørge for, at din hund har et sted at hvile sig. Man kan finde hundesenge til alle størrelser af hunde. Foretrækker du en meget stor hund, kan du også finde en hundeseng til kæmpe hund. Din kæmpe hund vil elske at have et sted, hvor den kan lægge sig, når I kommer hjem fra gåturen.