bb22

Hvert år i Januar  rammes mange af os af en overvældende trang til at ændre livsstil. Til at leve sundere, dyrke mere motion og i det hele taget skabe mere velvære i hverdagen. Måske har der sneget sig et par ekstra kilo på sidebenene efter julens kalorierige mad og hyppige alkoholindtag, det bør kun øge din motivation endnu mere. Men hvordan går man mest hensigtsmæssigt i gang? Hvor skal man starte og hvad skal man gøre for at se hurtige og effektive resultater? En udrensnings kur eller en såkaldt ”Renuge” er en glimrende måde at starte et nyt år ud med.  I de følgende afsnit forklarer vi princippet mere i dybden.

Sådan kickstarter du sundheden på blot én uge

Ofte vil vores krop have godt af en såkaldt kickstart, eller med et mere lavpraktisk ord – en kold tyrker. Her skærer man ganske enkelt alt det usunde væk fra sin kost på én gang, så kroppen ikke længere fodres med for eksempel sukker og alkohol. En oplagt måde at gøre det på, er ved at bruge en udrensningskur. Den type kure findes der mange af, lige nu er de ugelange juicekure enormt populære. Her får du nemlig både masser af væske, flydende vitaminer fra både frugt og grantøsager, alt sammen i små velsmagende flasker. I løbet af ugen, særligt de første dage, vil langt de fleste mærke en vis form for ubehag. Det kan være hovedpine, rumlen i maven, træthed og koncentrationsbesvær. Alt sammen en reaktion fra kroppen, en reaktion der mest af alt kan sammenlignes med abstinenser. ”Abstinenserne” opstår fordi kroppen og hjernen pludselig ikke fodres med påvirkninger fra eksempelvis koffein, kulhydrater og sukker.

Lykkedes det dig at holde ud ugen ud, vil du efterfølgende føle dig sundere, lettere, bedre tilpas og fyldt med energi.

”Renuge” – den perfekte start

 

En anden, måske mere gængs, måde at starte for eksempel et vægttab ud på, er ved at holde sig en ”Renuge”. I denne uge skærer du alt væk fra din kost, som du egentlig godt ved ikke gavner dig.

Det kan være madvarer som hvidt brød, pasta, fede kød og mejeriprodukter, alkohol, slik, chips og kage. I stedet fylder du køleskabet med hvidt kød som kylling eller fisk, masser af grøntsager og grove kornproduktet. Alkoholen bliver skiftet ud med vand med citron og kaffen med en grøn te – gerne med udrensende virkning.

Ideelt set får du også dyrket mindst 30 minutters motion hver dag og får sovet mindst 8 timer hver nat. Når ugen er omme, vil du føle dig mere energifyldt og måske endda allerede et par kilo lettere. Det i sig selv bør motivere dig til at fortsætte den sunde stil. Find noget sund mad, som du godt kan lide. Vælg en motionsform, som du synes er sjov. På den måde undgår du at gå død i din nye livsstil.