bb22

Du har nok før fået stillet følgende spørgsmål sidst på året: ”Hvad er dit nytårsfortsæt?”. Når folk spørger sådan, må det vel betyde, at man har tænkt sig at fortsætte med gamle vaner fra det forrige år ind i det nye år. Men hvad sker der, hvis man derimod vender det om og i stedet spørger, hvordan næste år skal begynde? Tænk over det mens du læser denne guide!

 

Nogle mennesker har et hav af idéer til, hvordan det nye år skal gribes an. Andre synes måske, at det er åndssvagt og skænker det ikke en tanke. Men der kan muligvis være noget om snakken, når man tænker over, hvordan det nye år skal udformes. Læs med her – måske du kan lade dig inspirere og få tips til, hvordan du vil springe ind i det nye år, når vi om få måneder skriver 2023 i kalenderen. Et nytårsfortsæt kan være mange ting. Nogle sætter sig mål omkring sundhed herunder sund kost og motion. Måske står proteinpulver på årets ønskeseddel til jul. Andre sætter personlige mål i form af at ville opkvalificere sine faglige kompetencer på arbejdspladsen. Mulighederne er mange.

 

Nyt år og nye vaner: Et sundt liv er mere end fitness

En pointe i dette skriv er, at vejen til et sundt liv ikke udelukkende behøver at handle om motion. Et sundt liv kan være mange ting, og det er netop overvejelser omkring dét, du kan gøre op med dig selv. Og hvorfor ikke tænke over det nu, hvor et nyt år står på klem. Et nyt år med mulighed for nye vaner og en ny begyndelse? Sundhed behøver ikke nødvendigvis at betyde, at du skal gå i fitness flere gange om ugen. Velvære, at have det godt både fysisk og psykisk, er også essentielt, hvad angår sundhed.

 

Giv tid til dig selv i hverdagen

Nye vaner kan også betyde, at du kan gøre dig overvejelser omkring, hvad der er vigtigt for dig. Om det er fitness og løb, madlavning, at male billeder, lytte til din yndlingsmusik – måske selv skrive sange. Eller om du derimod er tilhænger af at skrive dine tanker ned, så er dagbogskrivning måske en vej for dig. Et indfald er, at du bør sætte dig selv i centrum – velvære, både fysisk og psykisk. Dette er blot en guide til, hvorledes du kan gøre dig overvejelser omkring en hverdag, som føles ”ren”.