bb22

Overvejer du at anskaffe dig et plankebord eller måske endda bygge et selv? Så kan det være, at du også har haft tanker om, hvordan med kan vedligeholde sit plankebord, så det bliver ved med at være smukt i mange år fremover. I denne artikel kan du finde svar på spørgsmål om behandling af plankebord. Så kan du blive klogere på, hvordan du gør, så du kan få et smukt plankebord til indretningen.

natur, materiale, træ

Intet klarer sig uendeligt

Det kan godt være, at det lyder irriterende, at man overhovedet har behov for at vedligeholde sit bord. Men det er bare sådan, at der ikke er noget materiale, der kan holde for evigt, hvis man ikke er parat til at gøre en smule for ved at vedligeholde dem. Et plankebord fortjener også den rette behandling, og det kan du læse mere om i denne artikel.

Tegn på aldersdom?

Et plankebord er virkelig flot fra start, men når der er gået nogle år, så er det klart, at man begynder at kunne se lidt alderstegn. Heldigvis er der noget man selv nemt kan gøre, hvis man gerne vil fjerne disse mærker og få ens plankebord til at se ud som nyt. Du kan desuden finde et stort udvalg af plankeborde i forskellige nuancer på Plankebord.dk.

Brug en træolie

Der er flere forskellige ting, man kan tage i brug, når man ønsker behandling af plankebord. Men hvis der er noget, der altid er en god idé, så er det at give bordet noget træolie engang imellem. Træolie kan nemt være med til at give bordet et helt nyt liv, og så kan det give det en flot glans, som giver træet et fedt og luksuriøst udtryk.

cola, bord, drikkelse, drink, korn, hvede

Hvordan foregår behandling af plankebord med olie?

Når du skal i gang med behandling af plankebord med olie, så kan du med fordel komme en smule olie på et stykke papir, som du herefter gnider ind i møblet. Dette er en proces, du skal gentage nogle gange for at få det fulde resultat. Det er vigtigt, at du venter, og lader olien tørre, når du har puttet et lag på, i stedet for bare at putte lag på lag på bordet. Det giver ikke et tilfredsstillende resultat i sidste ende. Som tommelfingerregel siger man, at et plankebord skal have omkring 4-8 lag, og dette er noget, som man skal bruge cirka 3 uger på at give bordet.