bb22

Sundhed. Sundhed. Sundhed. Vi hører hele tiden dette ord ’sundhed’, men hvordan får man egentlig lige et sundt liv? Og hvad er et sundt liv helt præcis?

Læs med her hvis du gerne vil leve sundere men ærlig talt føler dig lidt forvirret omkring, hvordan du skal opnå det.

De mange aspekter ved sundhed

Sundhed er ikke blot én ting. Når ordet ’sundt’ ofte bliver brugt, så bliver det ofte brugt i sammenhæng med mad eller motion. Man snakker som regel kun om én bestemt slags sundhed, og det er den fysiske slags.

Men der er mange andre måder at være sund på. Der er den mentale sundhed og den fysiske. Derudover kan vi have et sundt forhold med vores seksualitet, med andre mennesker, med det økonomiske og meget andet. Og hver af disse former for sundhed kan gribes an på vidt forskellige måder alt efter hvilken slags det er, hvad problemet er, og hvilken løsning der skal bruges.

For at udforske og få et sundere forhold med din seksualitet kan du for eksempel benytte redskaber som Eurotube.dk. Men hvis du gerne vil rette op på din mentale sundhed, er det bedre at snakke med en psykolog eller finde råd om hjælp til selvhjælp.

Sundhed handler om balance

Når vi bruger ordet ’sund’ handler det måske i virkeligheden om, at vi mener, at der skal være balance i tingene. Og det er i vid udstrækning også det, som det sunde liv handler om.

Det er for eksempel meget fint at undgå chips og andre usunde madvarer i sin hverdag. Men hvis man konstant går og benægter sig noget af dette, så har det ikke noget med sundhed at gøre længere.

dame løber

Samtidig skal vi ikke have så stor fokus på én form for sundhed, at det går ud over en anden – som for eksempel at have fokus på den fysiske sundhed på bekostning af den mentale. Hvis det at være sund handler om at finde balance i tingene, så handler det også om at finde balance i disse forskellige former for sundhed.

Følg andres eksempel men lyt også til dig selv

Det er en god ide at lytte til andre, når det kommer til sundhed og god livsstil. Meget ofte kan man nemlig få nogle gode råd til, hvordan det er man kan leve sit liv på en bedre måde. Eller det de siger kan give én ens egne ideer om, hvad det sunde liv er for én selv.

Men det er samtidig meget vigtigt, at man ikke blot blindt følger andre men lytter til sig selv. Lyt til den indre stemme når den fortæller dig at en bestemt handling er den rigtige Som regel har den ret, og du ved selv bedst, hvordan det er du lever et sundt liv med lige præcis de vilkår, du står i.