bb22

Når man bliver forældre at man ikke kun ansvarlig for at passe godt på sit barn og give det alt den kærlighed og opmærksomhed, som man overhovedet kan give det. Man er samtidig det er bogstaveligt talt ansvarlig for at holde barnet i live og ved godt helbred.

Læs mere her om hvordan du holder dit barn sundt og raskt – både fysisk og mentalt.

Mor kysser og krammer barn

Den rette kost

Det er altid vigtigt at tænke på, hvilken slags mad det er man indtager uanset hvilken alder man har. Men det er især meget vigtigt at overveje, hvilken slags mad det er man giver sine børn.

Barnet udvikler sig nemlig konstant både rent fysisk og mentalt. Og for at det kan have en god fysisk udvikling, hvad er det også have den rette kost med de rette vitaminer i. 

Prøv derfor så vidt muligt altid at servere sund mad i barnets hverdag. Det gør ikke noget hvis man af og til ’synder’ og for eksempel køber pizza hjem i weekenden. Det hører også med til at have et sundt forhold til mad, hvor man for eksempel ikke bebrejder sig selv at man af og til spiser disse lidt mere usunde ting.

Tag meget gerne barnet med ud i køkkenet og få det til at hjælpe til så meget til madlavningen som muligt. På den måde opfostrer du et barn, som har forstand på madlavning og har et positivt forhold til mad generelt.

God hygiejne hører med til sundhed 

For at kroppen kan holde sig sund og rask er det også vigtigt at have fokus på, hvor renlig barnet er. 

Børn har det med at blive en smule hurtigere beskidte end vi voksne gør. Det skyldes blandt andet, at barnet konstant udforske sine omgivelser og endnu ikke har lært at regulere sin egen hygiejne ordentligt. 

Dette er noget som barnet lære mere om, efterhånden som det bliver ældre. Snak med barnet omkring hygiejne generelt og hvorfor det for eksempel er en god ide at vaske fingre, før man spiser sin mad.

Indtil barnet selv kan sørge for sin egen hygiejne, kan du benytte produkter fra cocoon company til at sørge for en god hygiejne for dit barn. Disse kan du købe hos MamaMilla. Begynd langsomt at slippe tøjlerne og lade dit barn overtage mere og mere af dens egen hygiejne, efterhånden som barnet bliver ældre.

madlavning

Masser at kys og kram 

Sundhed handler skam ikke kun om den fysiske sundhed. Det handler også om at holde sig følelsesmæssige om mental ’sund’ og rask. 

Den bedste måde du kan hjælpe dit barn med at holde dette aspekt af dem selv sund og rask, er ved konstant at vise din kærlighed over for dem. Vær for eksempel ikke genert med at vise dine varme følelser for dit barn gennem fysisk nærhed. Giv ofte barnet kys og kram så det altid bliver mindet om, hvor højt du elsker dem.