bb22

Der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det handler om din sundhed. De fleste tænker nok på mad og motion som de første to ting. Men faktisk er der mange flere ting, der påvirker din og vores sundhed. Alt det, du omgiver dig med, spiller enten en negativ eller en positiv rolle. Nogle ting er gode for din sundhed, andre er dårlige.

En af de ting, der spiller en rolle, er dine sko. Uanset om du er meget aktiv eller mere passiv, så går du hver dag. Du bruger dine fødder hver dag. Og du har ofte et par sko på dem. Skoene giver varme, og de sørger for, at dine fødder ikke bliver helt ødelagt af at gå på asfalt, glasskår, sten og så videre. De har også andre fordele.

Du kan finde et udvalg af herresko her.

Herresko

Støtte

Dine sko giver støtte til dine fødder. De bliver ikke belastet lige så meget, som hvis du gik rundt i bare tæer hele dagen. Men støtten virker også længere oppe i din krop. Med de rette sko får du også støtte til benene, hoften og ryggen. Hele bevægeapparatet arbejder, når du går. Har du nogle gode, støttende sko på, så støtter de hele bevægeapparatet.

Motivation

Dine sko kan også motivere dig til mere sundhed. Hvis du har sko, der gnaver og giver dig vabler hele tiden, så ender du med ikke at gå ret meget. Hvis du derimod har nogle gode sko, der sidder godt på dine fødder og støtter korrekt, så vil du få lyst til at gå mere og gå længere.

Du ved godt, at det er sundt at gå. Derfor kan den ene faktor være grund nok til at investere i nogle gode sko. Så er der større sandsynlighed for, at du kommer ud og får motioneret.

herrefod

Vælg de rette sko

Når dine sko skal give den rette støtte, så er det vigtigt, at du vælger de rette sko. Du skal selvfølgelig tænke på, hvad de skal bruges til. Derudover er det vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Prøv skoene, eller mål dine fødder.