bb22

Festival hører sommersæsonen til, og selvom de fleste festivaler er aflyste i år grundet Covid-19, så kan du sagtens læse om, hvordan du holder dig sund på festival. Mange associerer nemlig festivaler med druk, dårlige madvaner, mangel på nattesøvn, og lignende problemer. 

Du kan dog planlægge dig frem, så du kan holde dig sundere når du tager på festival, for det er nemlig super fedt at være på festival, hvilket du kan se mere om på https://www.sejero-festival.dk/festival-2/. Du kan dog lige så godt undgå festivalmaven, ekstra kropsvægt og meget andet, imens du samtidig har det sjovt, og hører den bedste livemusik. Hold huden ren, maven glad, og tag solcremen med dig på festival.

kurv med grøntsager

Tag de rigtige ting med hjemmefra

Hvis din festival tillader det, kan du tage mad med hjemmefra. På nogle festivaler, skal du have en lægeerklæring med, for at kunne tage mad med hjemmefra. Ved at have din egen mad med, kan du spare en masse penge, og du sparer på samme tid din mave fra usund festivalmad.

Mad kan være en af de ting, som kan definere forskellen mellem den usunde festivaltur, og det mere sunde alternativ. Når du køber mad på festivalen, så vær på udkig efter de boder, som tilbyder sunde alternativer. Heldigvis er der gennem årene kommet mange flere sunde alternativer til den klassiske fedtede festivalmad. 

Tag en køler, eller en taske med kølelegemer med dig. Køleren kan hjælpe dig med at opbevare din medtagne mad, og du kan bruge den til at nedkøle dine drikkevarer. Tag for eksempel også frisk frugt og grønt med, og pak det i køleren. 

øl og blomster

Vær beslutsom når du er afsted

Man kan nemt komme til at tage usunde beslutninger, når man er på festival. Dette skyldes især, at mange drikker store mængder alkohol når de er afsted. Man kan nemt komme til at tage usunde beslutninger omkring madvalg, og mange andre ting, når man er beruset.

Det er selvfølgelig i orden at lave kompromiser, og ændre på sine sundhedsregler, hvis nogle af dem er lige ud urealistiske at overholde. Tag nogle bevidste valg imens du er ædru, så du kan have det sjovt når du er beruset. Man behøver ikke at holde sig ædru, og mange vil mene at dette stort set er umuligt på festival. Men sæt eventuelt et loft på hvor mange genstande du må drikke på en dag. 

Sommeren 2019 slog varmerekorder, og det er en rigtig god grund til at pakke ekstra solcreme samt solhat i år. Sørg også for at få smørret dig godt ind i solcreme, inden du begynder at få nogle genstande indenbords. Det er nemt at glemme de vigtige og fornuftige ting når man drikker, og derfor er det super vigtigt at tage nogle gode valg.

Husk også vandflasken, når du er afsted. Det er meget vigtigt at få nok vand, når man er på festival. Det kan være meget varmt på festival, og derfor er det utroligt vigtigt at få nok vand. Vandet hjælper din krop med at undgå problemer såsom varmeudmattelse, og det anbefales at man drikker 500 ml. i timen, når man er på festival.