bb22

At leve sundere behøver langt fra at være noget, som gør, at du skal lægge dit liv helt om. Nogle undgår at tage de sunde valg, fordi de tror, at det kræver rigtig meget af dem. 

Derfor bliver de ved med at gøre, som de altid gør, og så bliver de jo ikke sundere. En ting man bør huske på er dog, at man ikke behøver at gøre så store ændringer for at leve sundere. Det er klart, at ønsker du at leve markant sundere, er det nødvendigt, at du foretager store og drastiske ændringer. 

Ønsker du derimod blot at gøre noget godt for din krop og leve lidt sundere, behøver det slet ikke at være så svært for dig. Du kan faktisk starte gradvist, og der er intet, der hindrer dig fra at starte allerede i dag. 

God løbetur

Tænk på hvad du indtager

Det første, du kan gøre, er at gøre dig selv bevidst om, hvad du indtager. For hvis blot du sørger for konstant at være bevidst om, hvad du indtager, vil du helt automatisk foretage nogle ændringer. 

Meget ofte spiser vi helt uden at tænke over det. Står der en skål slik eller noget mad kan det være, at vi rent faktisk spiser noget af det helt uden at tænke over det. Det er en skam, da det slet ikke er sikkert, at vi har lyst til det, vi spiser. Derfor bør man altid stoppe op, inden man begynder at proppe sig med noget. Man bør spørge sig selv, om man reelt har lyst til at spise det, man skal til at spise. 

Hvis man svarer bekræftende på ens eget spørgsmål, kan man godt spise noget. Her er det dog vigtigt, at man tygger grundigt og får hele smagen med. For det vil formentligt også gøre, at vi spiser mindre og langsommere. Spiser vi uden at registrere det, når vi slet ikke at få alt smagen ud af maden. I stedet tygger vi bare løs og glemmer helt at huske på, hvad vi laver. 

Hvis du har meget svært ved dette kan du snakke med en sundhedskonsulent. Sådan en kan hjælpe dig med at foretage de bedste valg. De kan hjælpe dig med praktiske opgaver til at spise sundere. 

Det vil formentligt koste dig nogle penge. Har du ingen penge, kan du overveje at tage et kviklån. Klik her hvis du vil vide mere om, hvorvidt et kviklån eller et lignende lån er noget for dig. 

Lotusstilling

Små fysiske ændringer har stor betydning

Der findes mange ting du kan gøre med din krop hver dag. Det handler om at foretage de små valg, som er med til at gøre, at du bevæger dig mere. Blandt andet kan du gå op og ned ad trappen i stedet for at tage elevatoren eller rulletrappen. Du kan også gå en runde på dit kontor en gang hvert kvarter. Det er med til at få cirkulationen rundt i benene, og det er sundt for dig.

Du kan også gå en tur i skoven i stedet for at ligge foran fjernsynet. Det kan godt være, at du synes, du har for travlt til at gøre det, men ikke desto mindre vil du altid få det langt bedre efterfølgende.