bb22

Vi bruger mange af vores vågne timer på jobbet, og arbejdslivet er dermed en stor del af livet generelt. Derfor er det også vigtigt med et sundt arbejdsliv, hvis man ønsker at leve et sundt liv generelt. Der er flere ting, der kan være med til at skabe et sundt arbejdsliv, og det er godt at være opmærksom på både det fysiske og det psykiske.

Grønt æble og computer

Et fysisk sundt arbejdsliv

Hvis man har et meget stillesiddende job – f.eks. på kontor eller lignende, er det vigtigt at være opmærksom på, at man sidder rigtigt, så man ikke får skader. Derudover kan det også være en god idé med et hævesænkebord, så man har mulighed for at stå op noget af dagen.

Har man omvendt et fysisk krævende job, er det også vigtigt at være opmærksom på, at man udfører det korrekt. Ved tunge løft kan man f.eks. nemt komme til skade, hvis man ikke sørger for at løfte ordentligt. Samtidig bliver kroppen også hurtigere slidt, hvis man ikke er opmærksom på, hvordan man bruger den.

arbejdsstress

Har du det psykisk godt på din arbejdsplads?

Udover at de fysiske rammer skal være i orden, når man er på arbejde, er det også vigtigt, at de psykiske rammer er det. Det kan være lige så skadeligt for din sundhed, hvis du i en længere periode ikke har det psykisk godt på din arbejdsplads, som hvis som hvis du sad eller løftede forkert.

Hvis du ikke er glad for dit arbejde, og det egentlig ikke er det, du drømmer om, kan det være, at du i sidste ende bør overveje, om du skal finde et andet job. Måske venter drømmejobbet lige om hjørnet, og alt du skal gøre er at søge det på den rigtige måde. Ved du ikke helt, hvordan du skal gøre det, kan du læse mere her.

Det kan dog også være, at glæden ved dit nuværende arbejde kan blive større ved blot at tale med chefen om, hvad der er galt, og hvad der kan gøres for, at du får det bedre. Uanset hvad er det i hvert fald ikke sundt at have ondt i maven over sit arbejde.