bb22

”Pas på dine tænder – de skal holde hele livet”; Dette er sikkert et udsagn, som du har hørt før, og det er med god grund. Det er nemlig vigtigt, at man husker at opretholde en sund mundhygiejne, sådan at ens tænder kan forblive sunde igennem hele livet. 

Hvis du dog er i tvivl om, hvorvidt du egentlig passer ordentligt på dine tænder, så læs med herunder og få 3 råd til, hvordan du vedligeholder dine tænder bedst. 

Tandbørste

1. Brug en bideskinne 

Rigtig mange mennesker har en tendens til at skære tænder, hvilket kan være rigtig skadeligt i længden. Når man skærer tænder, så kommer man nemlig til at nedslide emaljen, som er det beskyttende lag på ens tænder. 

Hvis du har ofte skærer tænder, så kan en antibite bideskinne være løsningen på dit problem. Bideskinnen bruger man om natten, hvormed den fungerer som en barriere imellem tænderne.  

2. Husk at bruge tandtråd 

Dette er sikkert endnu et råd, som du har hørt før, men det er der altså også en god grund til. Tandtråden er nemlig essentielt for opnå en god mundhygiejne, da tråden renser områder imellem tænderne, som tandbørsten ikke kan nå. 

Tandlæger anbefaler, at man bruger tandtråd mindst to gange om ugen. Følger man dette råd, så nedsætter man risikoen for både huller i tænderne og forskellige tandsygdomme. 

Drop mundskyllet

3. Spring mundskyllet over 

Dette er måske en overraskelse, men det er faktisk ikke en god ide at bruge mundskyl. Ny forskning af mundskyl har nemlig afsløret en række konsekvenser ved et dagligt forbrug af mundskyl. 

Man risikerer nemlig at blive resistent overfor mundskyllets rensende effekt, hvis man bruger det for ofte. Dermed kan man få sværere ved at bekæmpe eventuelle infektioner i munden eller resten af kroppen. Spring derfor mundskyllet over og brug i stedet grundig tandbørstning og tandtråd.